In 2027 delen ‘die ene’ en ‘die andere’ onder voorwaarden een halve eeuw dezelfde voordeur. Telkens was dat ergens in Noord Holland. Het koppel is bewust kinderloos.

Tijdens het actieve arbeidsleven heeft ‘die ene’ de oppas over gedetineerden gehad en is daarna iets voor kunst en museaal erfgoed gaan doen. Die andere werd na een actief kaderlid van een vakbond te zijn geweest, personeelsadviseur. Nu beleven zij volop plezier aan een arbeidsloos bestaan.

‘Die ene’ fotografeert wat korter dan ‘die andere’ maar beiden hebben zij er veel plezier in. Impressies staan op deze site. 

 

Tot enkele jaren na de eeuwwisseling zijn zij in hun dorp Heerhugowaard bij een fotoclub van de Fotobond aangesloten geweest. Terugkeer was na 20 jaar niet mogelijk omdat er geen oud leden meer geaccepteerd worden. Sinds oktober 2022 zijn zij lid van de Foto Werkgroep NHN, een kleine groep enthousiaste amateur fotografen die eens per maand bij elkaar komen. Verder is die ‘andere’ sinds enkele jaren lid van de Stumpfl Gebruikers Groep en de Nederlandse Vereniging Beeld en Geluid. Via de linkjes pagina is hierover meer informatie te vinden.

 

 

 

 

Nog voor de eeuwwisseling zijn zij geballoteerd door de Landelijke Groep Audio Visueel (LGAV) van de Fotobond. Om meerdere redenen verlieten zij die groep en eind 2022 zijn zij opnieuw, via een ballotage ‘met vlag en wimpel’ geslaagd en dus weer lid geworden. Met ingang van het laatste kwartaal van 2023 hebben zij besloten zoveel mogelijk aan binnen- en buitenlandse AV festivals mee te doen en zijn beiden lid geworden van de AV Groep Kennemerland.

Met vriendelijke groet van

‘die ene’ en ‘die andere’